سخن روز /
گندم مرغوب نباید از استان خارج شود .
1398/04/10
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان در جلسه اعضای کارگروه هماهنگی خرید تضمینی گندم استان همدان، بر جلوگیری از خروج گندم‌های مرغوب به خارج از استان تأکید کرد و گفت : نباید فضایی ایجاد شود که گندم‌های مرغوب از استان خارج شود .
به گزارش روابط عمومی تعاون روستایی استان همدان ، ظاهر پورمجاهد با بیان این که همه باید با هماهنگی و انسجام تلاش کنیم خرید تضمینی گندم به خوبی در استان انجام شود ادامه داد : باید حذف واسطه‌ها به طور جدی دنبال شود و شرکت غله و تعاون روستایی تا جایی که می‌توانند مراکز خرید را توسعه دهد .
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان اظهار داشت : مراکز خرید به ویژه در کانون‌های تولید گندم توسعه یابد و در این زمینه سعی شود پیشگیرانه عمل شود .
وی تأکید کرد : براساس دستورالعمل خرید تضمینی گندم تا حد امکان از ذخیره‌سازی گندم در فضاهای باز جلوگیری شود .
پورمجاهد با اشاره به آغاز برداشت گندم خاطرنشان کرد : در ایام خرید تضمینی گندم کمیسیون‌های خرید باید در روزهای تعطیل فعال باشند و ساعات خرید گندم از ساعت 7 صبح تا 9 شب باشد اما در مراکزی که با ازدحام و صف طولانی مواجه می‌شوند با هماهنگی تا ساعت 12 شب خرید صورت بگیرد .
خرید تضمینی گندم در همدان آغاز شد .
مدیر سازمان تعاون روستایی استان همدان از آغاز خرید تضمینی گندم در این استان توسط شبکه تعاونی های روستایی خبر داد .
رضا عباسی گفت : در سطح استان همدان 43 مرکز دارای شرایط دستورالعمل جهت خرید تضمینی گندم تعاون روستایی شناسایی و فعال شده است .
در سال زراعی جاری بیش از 392 هزار و 500 هکتار از اراضی کشاورزی استان همدان زیر کشت گندم رفته است و پیش بینی می‌شود از این میزان 650 هزار تن گندم به صورت آبی و دیم برداشت شود .
وی اضافه کرد : سطح زیر کشت گندم آبی در استان همدان 69 هزار و 500 هکتار و برای گندم دیم نیز 323 هزار هکتار اعلام شده است .
مدیر سازمان تعاون روستایی استان همدان عنوان کرد : سال گذشته استان همدان با خرید 628 هزار تن گندم با نرخ تضمینی رکود بی سابقه ای را ثبت کرد .
عباسی افزود : پیش بینی شده است بیش از 650 هزار تن گندم در سال جاری در استان تولید و 566 هزار تن به صورت تضمینی خریداری شود .
وی ادامه داد : نرخ خرید تضمینی گندم توسط دولت برای هر کیلوگرم 17 هزار ریال تعین شده است .
اجرای طرح ارتقاء بهره وری محصولات کشاورزی در نظام های بهره برداری
مسئول نظام بهره برداری تعاون روستایی استان همدان گفت : طرح ارتقاء بهره وری محصولات کشاورزی در نظام های بهره برداری استان همدان در حال اجرا است .
حمید شفیعی ادامه داد : طرح ارتقاء بهره وری محصولات کشاورزی در نظام های بهره برداری در سطح حدود 4هزار هکتار از اراضی تحت پوشش تعاونی های تولید در حال اجرا است .
وی افزود : یکی از اهداف اساسی تشکیل تعاونی های تولید روستایی ارتقای بهره وری عوامل تولید است که این مهم از دوراه پشتیبانی تولید و مدیریت تولید محقق می شود .
مسئول نظام بهره برداری تعاون روستایی استان همدان اضافه کرد : پشتیبانی تولید از طریق تأمین نهاده های کشاورزی مورد نیاز اعضا و مدیریت تولید با دخالت تعاونی در مراحل مختلف تولید صورت می گیرد که سبب کاهش هزینه های تولید و افزایش عملکرد محصولات کشاورزی خواهد شد .
شفیعی عنوان کرد : عملکرد محصولات کشاورزی بهره برداران نمونه و نخبه در مقایسه با بهره برداران عادی ، اختلاف قابل ملاحظه ای دارد که بخش عمده آن ناشی از ضعف در مدیریت تولید است .
وی یادآور شد : اجرای طرح ارتقای بهره وری محصولات کشاورزی در سال های اخیر در سطح تعاونی های تولید استان همدان آغاز شده و هدف آن به حداقل رساندن فاصله تولید کشاورز پیشرو و سایر کشاورزان است ؛ همچنین تلاش می شود ضمن شناسایی نقاط ضعف و اصلاح روش های نادرست ، عملکرد محصول در واحد سطح افزایش یابد .
مسئول نظام بهره برداری تعاون روستایی استان همدان با بیان این که در این طرح تیمی متشکل از تعاونی تولید ، بهره بردار عضو تعاونی ، کارشناس ، محقق و کشاورز نمونه حضور دارند گفت : با عقد قراردادی سه جانبه بین کشاورز، تعاونی و کارشناس مراحل مختلف تولید از آماده سازی زمین تا زمان برداشت به دقت مورد نظارت و رصد قرار می گیرد.
وی خاطر نشان کرد : در سال زراعی جاری حدود 4000 هکتار از اراضی اعضای 21 تعاونی تولید استان در سه محصول گندم ، جو و کلزا زیر پوشش این طرح قرار گرفت .
تعداد مشاهده خبر62 بار
تصاویر مرتبط


    RatingTitle
    :0 :0
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    Powered by DorsaPortal