سخن روز /
پایانه صادراتی و حمایت از نقدینگی، مطالبه اصلی تولیدکنندگان محلات و دلیجان
1404/09/23
⬅️محمد جلالی، نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی، عصر امروز در حاشیه بازدید معاون وزیر جهاد کشاورزی از ظرفیت‌های کشاورزی و پایانه‌های صادراتی این شهرستان‌ها، حمایت از نقدینگی و سرمایه در گردش را اصلی‌ترین مطالبه تولیدکنندگان منطقه عنوان کرد.

✅به گزارش پات، جلالی با اشاره به جایگاه ویژه شهرستان محلات در حوزه تولید گل و گیاه اظهار داشت: محلات به‌عنوان پایتخت گل کشور شناخته می‌شود و در سال‌های گذشته اقدامات خوبی در این شهرستان انجام شده است، اما امروز مهم‌ترین درخواست تولیدکنندگان، افزایش حمایت‌ها در زمینه تأمین نقدینگی و سرمایه در گردش است تا بتوانند فعالیت‌های خود را با ثبات و قدرت بیشتری ادامه دهند.

⬅️وی افزود: در حوزه سرمایه‌های ثابت نیز معاون وزیر جهاد کشاورزی پیگیری‌های لازم را در دستور کار دارند و ان‌شاءالله تا حد امکان، پایانه صادراتی، مجموعه باغ گل و گیاه و فضاهای نمایشگاهی شهرستان محلات مورد حمایت قرار خواهند گرفت. این اقدامات می‌تواند نقش مهمی در توسعه صادرات، ایجاد ارزش افزوده و رونق اقتصادی منطقه ایفا کند.

⬅️نماینده مردم محلات و دلیجان با اشاره به ظرفیت‌های شهرستان دلیجان تصریح کرد: در دلیجان، اتحادیه تعاونی‌های مرغداران و دامداران فعالیت‌های ارزشمند و مؤثری دارند. قول‌هایی در زمینه حمایت از سرمایه در گردش و حتی سرمایه‌های ثابت این تشکل‌ها داده شده تا با تکمیل زنجیره تولید، مشکلات موجود مرتفع و زمینه توسعه پایدار فراهم شود.

⬅️جلالی در پایان ضمن قدردانی از مجموعه سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور و همکاران این سازمان در استان مرکزی و شهرستان‌های محلات و دلیجان، ابراز امیدواری کرد: با تداوم این حمایت‌ها، ظرفیت‌های کشاورزی و تولیدی منطقه بیش از پیش شکوفا شود و زمینه اشتغال و درآمد پایدار برای تولیدکنندگان فراهم آید.

⬅️در ادامه این نشست، ابراهیم علی‌پور، رئیس اتحادیه تعاونی کشاورزی گل و گیاه محلات، با اشاره به گستره فعالیت‌های این اتحادیه گفت: در حال حاضر بیش از 300 واحد فعال زیرمجموعه اتحادیه گل و گیاه محلات مشغول فعالیت هستند و بالغ بر هزار هکتار سطح زیر کشت به تولید گیاهان آپارتمانی، گل‌های شاخه‌بریده و گیاهان کاکتوسی اختصاص دارد.

⬅️وی افزود: شهرستان محلات در تولید بید قرمز رتبه نخست کشور و در حوزه تولید گیاهان فضای سبز رتبه دوم را داراست که نشان‌دهنده ظرفیت بالای این منطقه در صنعت گل و گیاه کشور است.

⬅️علی‌پور با اشاره به مشکلات تولیدکنندگان تصریح کرد: یکی از موانع جدی پیش‌روی فعالان این بخش، غیرفعال بودن کارت‌های بازرگانی است که سال‌هاست مطرح بوده و علی‌رغم بررسی‌های متعدد دستگاه‌های نظارتی، همچنان برطرف نشده است. امیدواریم با پیگیری‌های انجام‌شده، این مشکل هرچه سریع‌تر مرتفع شود.

⬅️رئیس اتحادیه تعاونی کشاورزی گل و گیاه محلات با تشریح زیرساخت‌های موجود اظهار داشت: مجموعه اتحادیه محلات حدود 3.7 تا 4 هکتار فضای کاری شامل سالن حراج به مساحت 1400 مترمربع، دو سردخانه بالای صفر و زیر صفر و امکانات بسته‌بندی را در اختیار دارد. این ظرفیت‌ها در سال‌های گذشته حتی برای ذخیره‌سازی میوه شب عید نیز مورد استفاده قرار گرفته است.

⬅️وی خاطرنشان کرد: تمامی مجوزهای مرتبط با گل و گیاه در استان مرکزی از طریق اتحادیه محلات صادر می‌شود که این موضوع جایگاه محوری شهرستان محلات را در صنعت گل و گیاه کشور نشان می‌دهد.

⬅️علی‌پور با گلایه از کم‌توجهی برخی دستگاه‌ها بیان کرد: تاکنون بیش از 100 میلیارد تومان از محل سرمایه شخصی اعضا و سهامداران برای توسعه این مجموعه هزینه شده است، بدون آنکه حمایت مؤثری از سوی دولت صورت گیرد. طرح‌های توسعه‌ای نیز به وزارت امور اقتصادی و دارایی ارائه شده و امیدواریم با جذب سرمایه‌گذار و حمایت‌های قانونی، این طرح‌ها به مرحله اجرا برسد.

⬅️وی افزود: صندوق‌های حمایتی و سازمان‌های مرتبط باید نقش فعال‌تری در پشتیبانی از تولیدکنندگان ایفا کنند. تجربه سال‌های گذشته نشان داده است که حمایت نهادی می‌تواند بخش عمده‌ای از مشکلات تأمین نهاده‌ها و نقدینگی را برطرف کند.

⬅️رئیس اتحادیه تعاونی کشاورزی گل و گیاه محلات در ادامه به ظرفیت‌های صادراتی بید قرمز اشاره کرد و گفت: بید قرمز در روستاهای شهرستان محلات برداشت و به کارگاه‌های روستایی منتقل می‌شود؛ در این کارگاه‌ها عملیات فرآوری، تمیزکاری و بسته‌بندی انجام شده و محصول پس از آماده‌سازی برای عرضه به بازارهای داخلی و خارجی ارسال می‌شود.
تعداد مشاهده خبر100 بار
تصاویر مرتبط


    RatingTitle
    :0 :0
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    Powered by DorsaPortal